Na de bevalling kan anticonceptie weer belangrijk worden. Op enig moment, dat verschilt per vrouw, komt je cyclus weer op gang. Het geven van borstvoeding kan hier invloed op hebben, het duurt dan meestal langer voor je cyclus weer op gang komt. Borstvoeding geven beschermt echter niet tegen een nieuwe zwangerschap. Houd er rekening mee dat je meestal een eisprong hebt vóór de menstruatie, je bent dus mogelijk vruchtbaar voordat je de eerste keer weer ongesteld wordt. Na een miskraam kun je na 10 dagen alweer een eisprong hebben.
De keuze voor een vorm van anticonceptie is natuurlijk erg persoonlijk. De verschillende vormen van anticonceptie kan je vinden via www.anticonceptie.nl. Na een miskraam of een bevalling zullen wij je desgewenst advies geven over anticonceptie.

Bij ons in de praktijk kan je terecht voor verschillende vormen van anticonceptie.

Wij informeren je over de voor- en nadelen van de verschillende anticonceptiemiddelen en helpen je bij je keuze. Ook is Marrianne geschoold om de spiraal bij je te plaatsen. Je hoeft hiervoor dus niet meer naar de huisarts of gynaecoloog. Ook als je geen cliënt bij ons bent kun je bij ons terecht voor voorlichting, een recept en het plaatsen van een spiraal of Implanon.
Wil je meer lezen over het plaatsen van een spiraaltje? Neem eens een kijkje op: www.spiraalplaatsen.nl